Lausanne - Vidy - parkerne nord for rundkørelsen

 

Disse to områder - Jardin de circulation og Vallée de la jeunesse - er med til at gøre Vidy til et utroligt interessant sted. Jeg synes, at de har gjort meget for især børnene. Deraf navnet "de la jeunesse" - ungdomlig. Der er plads til afslapning og udforskning, leg og aktivitet. Absolut et besøg værd, hvis man har børn med (Men også uden!).

 

Fra syd kommer man fra rundkørelsen ved Vidy-havn. Bus nr. 1, 2, 6 og 25 kører til rundkørelsen. Fra nord kører bus 13 og metro 1 til metrostation Provence. (Bus 13 har også et stoppested der hedder Vallée de la jeunesse).

 

Håber, at I kan bruge tipsene. Skriv gerne en kommentar, hvis I kan.

 

Flere inspirerende tips kan I finde i min blog : http://inspiration.interessantesteder.dk/#home

Jardin de circulation

 

Der er et stort stisystem ved den store rundkørelse i Vidy. Gå f.eks. fra havnen i Vidy eller fra de romerske ruiner gennem tunneler mod nord og I står foran dette lidt specielle bygningsværk. En arkitektur, som indeholder læring. Trafik hedder circulation - circulation leder tanken over på cirkler - deraf denne bygning. I midten er der et lille teater. Under bygningen er der en slags børnehave med en lækker legeplads. Yderst ligger et lille eksperimentarium.

http://www.espace-des-inventions.ch/

 

 

Trafiklegeplads

Jardin de circulation og Vallée de la jeunesse er et projekt, hvor de træner børn i at færdes sikkert i trafikken, når de cykler.

Der er en officiel hjemmeside med bl.a. anvisninger til hvordan man kommer dertil:

http://www.valleedelajeunesse.ch/index.php/infos-pratiques

 

På taget af Espace des inventions - det lille experimentarium - er et kæmpe solur.

Har man ikke fået bakker nok, så kan man forsætte op gennem skoven. Ellers kan man gå ad vejen hen til Metro Provence, hvorfra man kan køre videre med metroen eller bus 13 ind til centrum (f.eks. Flon eller Saint Francois).

 

Lidt op ad denne vej ligger der offentlige toiletter.

"sørøverskib" Næste legeplads er bag buskene.

Vallée de la jeunesse

Denne park er smuk uanset alder. Der er flere bænke undervejs, hvor man kan nyde lidt medbragt mad og udsigten. I bunden er der denne lille sø - øverst er der de skønneste legepladser.

Næste legeplads på den anden side af stien.

Tag et løbehjul med og leg på denne bakkede asfalt. Eller prøv rutchebanen ned til niveauet længere nede, hvor mor og far kan sidde og slappe af. Bagefter kan man klatre tilbage op ad stenene.

Legeplads ved siden af den bølgede asfaltbane.

Copyright © All Rights Reserved