Lausanne - Saint Francois

 

En lang række busser har en rute forbi Saint Francois. Dette er et godt udgangspunkt for en tur igennem bymidten. Det ligger højt og er nemt at komme til. Herunder lidt turforslag og stemningsbilleder med udgangspunkt i pladsen ved Saint Francois. God fornøjelse.

Håber, at I kan bruge tipsene. Skriv gerne en kommentar, hvis I kan.

 

Flere inspirerende tips kan I finde i min blog : http://inspiration.interessantesteder.dk/#home (Her skriver jeg mine historier ind inde de bliver til sider på denne hjemmeside). Der er bl.a. flere historier om Provence.

Stoppestedet

 

Nyd denne gamle kiosk og ventesal. I dagtimerne er der åbent. I rigtig Pariserstil.

Kiosken er et godt eksempel på at en lang række af bygningerne i centrum og ved Ochy er bygget omkring år 1900. I det historiske museum ved katedralen er der to interessante billeder. Et billede fra ca. 1870, hvor byen nærmest er middelalderlig og så et nutidigt med bro og moderne huse.

Buslinier: 1, 2, 4, 6, 7, 9, 12, 13, 16, 17 og 66.

Bagsiden af kiosken. Hvor der er offentlige toiletter.

Hotel du post.

Banque Cantonale.

Saint Francois

Bygget i slutningen af 1200-tallet. Bygget af francikanerodrdnen også kendt som gråbrødrene. Kirken var en del af et francikanerkloster - omgivet af træhuse. En brænd i byen hærgede kirken og brændte alle husene. Kirken blev senere genopbygget.

 

Ansigterne ved taget er gengivelser af nogle af de folk, som var med til at genopbygge kirken.

 

Under reformeringen blev kirken protestantisk.

 

Der afholdes ofte koncerter i kirken. Program kan læses på www.concert-sainf.ch.

Overdækket gangareal langs kirken med flere døre ind til kirken.

Promenaderne

Nær Place Francois ligger to flotte promenader: Promenade derriere-Bourg og Promenade Jean Villard-Grilles. Førstnævnte har indgang ved fodgængerovergangen lige øst for busstoppestedet. Byens beboere benytter den selv til afslapning i pauser eller når de har fri.

 

(Går man gennem de to parker kommer man ned i nærheden af synagoen og den græske kirke.)

Statue ved fodgængerovergangen.

Copyright © All Rights Reserved