Lausanne - Musée et jardins botaniques cantonaux

 

Denne have har både store åbne vider og små snoede gange med alverdens planter. Øverst er der en friluftscene, hvorfra man kan nyde udsigten over Genevesøen.

Bus 1 og 25 har stoppested nær ved.

 

Håber, at I kan bruge tipsene. Skriv gerne en kommentar, hvis I kan.

 

Flere inspirerende tips kan I finde i min blog : http://inspiration.interessantesteder.dk/#home

Scenen

Colline de Montriond hedder denne del af parken.

Fra legepladsen er der stier og trapper op til denne plads.

Udsigt fra Colline de Montriond mod Genevesøen.

Udsigt fra Colline de Montriond ind mod byen.

Havestier snor sin ned af "bjerget" igen til man til sidst står ved bagindgangen til den botaniske have.

 

 

 

Rundt om i haven er der opsat skilte som dette, som leder en på vej.

Det botaniske museum. I søen her kvækker frøerne virkelig højt. (Den gjorde de ihvert tilfælde en formiddag tidligt i juni)

Bellerive

Ude på Avenue de Cour kan I vælge at tage bus 25 til Olympisk Museum eller Vidy. Med bus 1 kan man komme til Vidy, centrum eller til Parc de Valency.

Hvis I går langs med skolen på den anden side af vejen og til højre ned ad Chemin de Bellerive, kommer I ned til Bellerive. Hvis I går til venstre kommer I til Ochy. Går I til højre ned til rundkørelse med svømmeren er I kommet til Bellerive Plage - En udendørs svømmehal. Åben fra starten af juni til starten af September.

Parc de Milan

Spændende legeplads, hvor man leger med vand. Drej spiralen rundt og vandet ledes op i konstruktionen.

Følg vandets vej ned. I baggrunden ses den store plæne. I nærheden af hovedindgangen til den botaniske have er der opstillet et bordtennisbord. Hvis I medbringer bordtennisbold og bat kan I nå et lille slag bordtennis inde I fortsætter.

Udover de viste legeredskaber er der gynger og et sandområde. Bag buskene kan man gå på opdagelse ad de mange stier og trapper som fører op til Colline de Montriond.

Undervejs op til toppen kan man nyde lidt medbragt mad.

Hvis turbådene er ude at sejle, når man besøger havnen Ochy er reserven at finde i havnen bag Bellerive Plage. Her kan man også være heldig at se en pram blive lastet eller losset.

 

På den store plads overfor Bellerive Plage kan man nogle gange finde et stort tivoli, som ligger her i flere uger ad gangen.

Copyright © All Rights Reserved