Menton

 

I flere rejsebøger nævnes kun, at byen ligger tæt på den Italienske grænse, at der dyrkes citrustræer og at der afholdes en stor citrusfestival i februar. Sidstnævnte er med på min ønskeliste, da jeg tror, at det er en fantasktisk oplevelse udfra de billeder, som jeg har set derfra indtil nu. Men byen rummer dog mere den det. Selv var jeg meget betaget af deres marked.

 

Strandene

Strandende i Menton er mere stenet end flere af de kendte strande langs Den Franske Riviera. Baie du Soliel, som ligger vest for det lille fort, er meget stenet - nok derfor den bliver kaldt solbaderstranden. Stranden nord for den lille havn er langt bedre, men stadig stenet. Det sjove ved denne strand er, at der er små fisk i vandet, der svømmer tæt på kysten. Min datter brugte lang tid på at prøve at fande dem. Det er små nærmest gennemsigtige fisk - ganske fredelige.

 

Flere inspirerende tips kan I finde i min blog : http://inspiration.interessantesteder.dk/#home (Her skriver jeg mine historier ind inde de bliver til sider på denne hjemmeside). Der er bl.a. flere historier om Provence.

Mad og drikke

 

Marked. I en gammel markedshal, står de handlende side om side med hinanden og sælger ost, pølser, fisk, sæbe, vin og meget andet godt.

Vi købte lækkert brød hos den ene sælger og chorizo-pølse i skiver hos slageren overfor, mens kollegaen stod og skar koteletter til en stor ordre.

 

Gågade. Nær markedet ligger en gågade med butikker og cafeer for enhver smag. Et godt råd er at købe vand på flaske et andet sted. Det koster cirka det dobbelt på denne gade i forhold til alle andre steder, hvor jeg har købt vand. I Rue Trenca ligger en butik kun med frostvarer, hvis I trænger til at blive kølet lidt af.

 

Frisk pasta og kød fra slagteren.

Har I en feriebolig, som tillader, at I selv tilbereder jeres mad, så er der rig mulighed for at få spændende varer til jeres måltid i markedshallen, som her, hvor man kan købe frisklavet pasta. Som så meget andet i Frankrig betaler man for vægten uanset om det er brød, pasta eller kød.

 

Nyd livet under et Citrustræ

Har I købt brød og pålæg, så kan det nydes i en af byernes citrusparker. (Se teksten til højre)

 

P-afgifter

På hverdage kan der blive tale om en p-afgift, vær opmærksomme på, at man kan slippe for denne i siestaen og søndag/"feriedage/helligdage", læs på billetautomaterne, når I er der.

Legeplads, forlystelsesparkog strandtur.

 

Har I mindre børn med er der en legeplads i krydset Rue Paul Morillot og Rue Antoine Peglion vest i byen. Den er markeret med grønt på bykortet, hvis I søger det på Goggle Maps.

 

Ved siden af ligger "Palais Barnoles". Her man evt. nyde maden, som man har købt på markedet i skyggen af et citrustræ. Om sommeren er der udover citrustræerne græskar, tomater og andre sommerplanter. Vand kan købes på en af tankstationerne på Rue Paul Morillot eller i supermarkedet i nærheden.

 

Overfor "Palais Cornoles" ligger forlystelseslandet Koaland. www.parckoaland.fr.

 

Fra udgangen af disse parker kan man se ned mod stranden, så måske frister en badetur på stranden.

Copyright © All Rights Reserved