Falster.

 

Falster byder på mange badestrande. Blandt de mest kendte er Marielyst mod øst, hvor turister og et stort antal sommerhuse præger billedet. Mod syd kommer man til Danmarks sydligste punkt. I Nykøbing Falster er der zoo og på den anden side af vandet er der Middelaldercenteret m.m. (se mere om dette på siden om Lolland, som kommer senere). Der er grundlag for ferieoplevelser for store som små på øerne mod syd.

 

Øerne bærer desværre meget præg af mangle på arbejde og den store fraflytning fra byerne. Flere huse står tomme og er derfor ikke altid lige velholdte.

Til gengæld lægger man så også mærke til det, når man kommer ind i en by med liv og hvor husene er holdt i en pæn stand.

 

Jeg syntes selv, at det var lidt svært at finde oplysning til planlægningen af en ferie på Lolland-Falster, derfor vil jeg på siderne her bringe historier om steder, hvor vi selv har været og inspiration til flere andre steder, som man kan vælge at aflægge et besøg.

 

Håber, at I kan bruge tipsene. Skriv gerne en kommentar, hvis I kan.

 

Flere inspirerende tips kan I finde i min blog : http://inspiration.interessantesteder.dk/#home

Nykøbing Falster:

 

Guldborgsund Zoo og botanisk have

Denne lille zoo er bestemt et besøg værd. Se mere under linket øverst på denne side.

http://www.guldborgsundzoo.dk/

Vandtårnet i Nykøbing Falster. http://vandtaarnet.multicentersyd.dk/

I bymidten ligger en række ældre huse. Hold evt. ved p-pladsen ved Havnepladsen. Derfra er det let at komme til Langgade. Gå ad langgade, herfra kan man komme til vandtårnet eller ned til czarens hus. http://www.czarenshus.com/ og http://da.wikipedia.org/wiki/Czarens_Hus

Huset fik sit navn idet at czar Peter den Store foretrak at spise hos gæstgiveren, som havde til huse her, frem for at spise sammen med hoffet på det daværende slot - Nykøbing Slot. http://da.wikipedia.org/wiki/Nyk%C3%B8bing_Slot

Ved Czarens hus ligger turistinformationen og Museum Lolland-Falster. http://www.aabne-samlinger.dk/lollandfalster/

Nær Czarens Hus er Bjørne-brønden, men en stor stenbjørn, som prøver at fange fisk i brønden. I er nu på vej ind på byens torv. Her kan købes is eller bland selv slik i Slikparadiset.

Gå man op ad Østergågade kommer man til en del af byens butikker. På hjørnet kommer man forbi Nykøbing Teater, som bl.a. er kendt for Nykøbing Falster Revyen.

 

Fortsætter man ad Kirkestrædet kommer man til Klosterkirken. http://www.nyk-f-sogn.dk/kirker/klosterkirken/kirkens-historie/

Svømmecenter Falster er en hyggelig svømmehal med flere bassiner og en rutchebane. Af hensyn til badegæsterne har jeg valgt at vise en oversigtstegning i stedet.

http://www.sc-falster.dk/default.html

Svømmecenteret ligger lige op ad Falster City Camping. En lille hyggelig plads. Faciliteterne er lidt slidte, men der er en god stemning på pladsen. Se en kort beskrivelse af pladsen på linket her over. (Kommer senere)

Sydstenen - Danmarks sydligste punkt.

 

Ude på den forhenværende radarstation ved Gedser Odde finder man Sydstenen. Bygningerne er blevet sat i stand og benyttes nu til udstillingslokaler for kunstnere, samt plancher om stedets historie, geologi og dyreliv.

Der er opsat bord med bænke, så man kan sidde og nyde udsigten. (Gå ikke for tæt på kanten - der er nedstyrtningsfarer, hvilket man kan se, hvis man går ned på stranden)

 

Tag evt. badetøj med og nyd vandet. I kalkstenene kan man være heldig at finde fossiler. Flere steder på standen er der rester af bygninger fra 2. verdenskrig - bl.a. resterne af en kanonplatform, som se på billedet herover.

Klinten fungere også som fuglefjeld.

Et citat fra udstillingsplancherne.

Mod vest kan man se færgerne sejle til og fra Gedser.

Eskildstrup

Vandtårnet i Eskildstrup er dekoreret med en fin regnbue.

 

I byen ligger bl.a. et Traktormuseum.

 

Lidt udenfor byen ligger denne lille reptil-zoo.

http://www.krokodillezoo.dk

 

Marielyst og omegn.

Sportscarsmuseum

http://www.boesminde.dk/museum.htm

Stoubymølle http://www.stoubymoelle.dk/

Glaspusteri ved siden af Stoubymølle http://www.stovbyglas.dk/opstart.htm

 

 

Stubbekøbing - torvet ved havnen.

Lystbådehavnen.

Ved siden af lystbådehavne ligger en iskiosk og færgelejet til færgen Stubbekøbing - Bogø, som før Farøbroen var eneste livlinie til Bogø. Færgen sejler stadig - et forslag til få en oplevelse mere med på turen. http://www.bogoe-stubbekoebing.dk/IDA/Velkommen.html

Find inspiration til andre museer og seværdigheder via linkene her:

Museer: http://www.visitlolland-falster.dk/museergallerier

 

Natur:

Halskov Vænge sydøst for Stubbekøbing ad landevejen langs kysten indeholder et stort antal stendysser og andre fortidslevn. I området ligger også et lille museum, hvor man kan se, hvordan de mange stendysser ser ud indenvendigt. Download folder her: http://www.naturstyrelsen.dk/Udgivelser/Vandretursfoldere/atilaa/Halskov.htm

 

Danmarks største træ - Valdemarsegen finder I i Corselitze. Her lå engang en kongsgård. Læs mere om denne og andre seværdigheder i nærheden her: http://www.aabne-samlinger.dk/lollandfalster/turistinformationen/pdf/dagture/corselitze.pdf

 

Kortet i denne cykelvejledning viser rigtig godt, hvor Valdemaregen, Herregården Corselitze, Halskov Vænge, museer og gallerier ligger i forhold til hinanden!

http://www.den-lille-turisme.dk/cykelruter/DLT_Cykelrute%201%20Nordoestfalster%202013.pdf

 

Haven ved Corselitze er absolut et besøg værd, hvis man kan lide små finurligheder som en træskulptur af Adam og Eva, en bænk skåret som en krokodille, et gammelt ishus fra 1700-tallet, som fungerede som kølerum og Generalens lysthus.

 

Bad evt. ved stranden syd for Hesnæs.

 

Forslag til vandre/cykelruter på Lolland-Falster: http://www.visitlolland-falster.dk/nordfalsterbugnerafnaturoplevelser

 

 

 

Der er plads til flere fotos. Kender I til en seværdighed, som mangler på siderne her er I mere end velkomne til at skrive til mig. Har planer om at komme ned og fortsætte beskrivelsen af Lolland-Falster.

Skriv gerne en kommentar på inspiration.interessantesteder.dk i kategorien Danmark.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved