Guldborgsund Zoo og botanisk have i Nykøbing Falster.

 

Denne lille zoo er bestemt et besøg værd. Om de store zoologiske haver siger man ofte, at de er for store til, at man kan må det hele på én dag. I denne zoo er der både tid til at se på dyrene, klappe geder, lege på legepladserne og lede efter dinoknogler. Det hele er samlet i én have blandt blomster og en lille sø med storke på den lille storkeø.

 

En familiebillet for op til to voksne og to børn koster 185 kr, så er alle aktiviteter betalt. (Børn under 3 år er gratis)

- Deltage i skattejagt, hvor man leder efter Dino-tegninger rundt om i haven, når alle er fundet deltager man i en konkurrence, hvor vinderen får en gave fra Zoo Shoppen.

- Grav efter en tand fra en Tyrannosaurus Rex i udgravningssandkassen. I sandkassen kan man ligeledes finde "forstenet skeletter fra Dinosaurer".

- Klap gederne.

- leg på legepladserne.

- Hør en dyrepasser fortælle om dyrerne. Dette kan anbefales. Vi så bl.a. en emu få et brusebad (billedet herunder) og pingvinerne blive fodret.

 

Herunder er der stemningsbilleder fra haven. Der er flere pladser, hvor man kan spise medbragt mad, men jeg må sige, at deres sancwichs og børneboxe er rigtig gode! og de koster ikke mere en på enhver anden café.

 

Håber, at I kan bruge tipsene. Skriv gerne en kommentar, hvis I kan.

 

Flere inspirerende tips kan I finde i min blog : http://inspiration.interessantesteder.dk/#home

Dyrepasseren fortæller:

Her om den austalske emu, som de ved et tilfælde opdagede elsker at få brusebad. Den kom med det samme hun hentede vandslangen og dansede i vandstrålen bagefter kastede den sig i vandpytten og rejste den sig og rystede fjerene for at gentage badet ved at kaste sig i vandet igen.

Dyrepasseren fortæller:

Fodring af pingviner. Dette kan ses oppe fra kanten, hvor man kan høre, hvad hun fortæller eller nedfra ved vinduet nede i grotten.

Picnic i haven.

 

Her er et lille udbud af de dejlige steder, hvor man kan nyde sin medbragte mad og drikke.

Endvidere er der et stort område med bord og bænke nær ved vulkanen og udgravningssandkassen og ved den store legeplads.

I Dinohaven kan man se planter, som levede på dinosaurernes tid.

Udgravningssandkassen.

 

Herover ses et af de fund man kan gøre sig i udgravningssandkassen. Herunder nogle af de andre fund. Vi nåede ikke at se alle - gør I?

Læs mere om dyrerne her: http://www.guldborgsundzoo.dk/dyr

 

Silkeaberne er meget nysgerrige og meget hurtige.

Påfuglene går frit rundt i parken.

Prærieugle.

Legepladserne.

Herover ses lidt af den store hytteby i skyggen af træerne. Her kan børnene lege og besøge hinanden.

 

Herunder er den store legeplads, som ligger vedsiden af med svævebane, stiger, rutchebaner og meget mere. Selv kalder de den Falsters Sejestes Legeplads. Døm selv. Vi synes godt om den.

Man komme til legepladsen ved at gå på denne slange af stolper, hvor man balancerer sig op og ned ad små bakker og hen over stier, bl.a. forbi stien til storkeøen.

Ved gederne er der ligeledes en legeplads.

Gederne er meget selskablige og lader sig gerne ae.

Asiatisk dværgodder.

Inde i haven er der en levende tiger. I Zoo Shoppen udstilles denne tiger, som blev skudt, da det lykkedes den at komme ud af sit bur.

Copyright © All Rights Reserved