Bornholm.

 

Der er så meget at se og opleve på Bornholm, så det vil være næsten umuligt at gennemgå alt på en side som denne. Derfor bliver dette kun et lille oprids af de mange muligheder, der er rundt på øen.

Selv søger jeg gerne mod nordøen – elsker klipperne – derfor vil der være flest anbefalinger dertil.

Er man til store strande og flade landskaber er sydøen ideel med store sommerhus områder. Hele den østkysten og kysten fra omkring Hasle mod nord er prydet af klippestrækninger. F.eks. en cykeltur ned om Hellig Peder, et stop ved Jons Kapel, en ophold i Vang, en vandretur på Slotslyngen, en tur ned gennem paradisdalen til Hammershus, En sejltur langs klipperne fra Hammerhavn, en vandretur på Hammeren, en stranddag i Sandvig eller Allinge, En vandretur ved Stammerhalle, en frokostpause ved Bornholmerpladsen med en efterfølgende vandretur langs Helligdomsklipperne, en dag i Gudhjem, en køretur videre langs kysten til Svaneke.

 

Selv har jeg prøvet at cykle, vandre, kørt med bus og bil. Jeg har overnattet i telt, i campinghytte, på vandrehjem, i ferielejligheder, på pensionat og på hotel, så jeg kan anbefale Bornholm til alle slags ferie. Øen byder på ferieoplevelser for de fleste.

 

Håber, at I kan bruge tipsene. Skriv gerne en kommentar, hvis I kan.

 

Flere inspirerende tips kan I finde i min blog : http://inspiration.interessantesteder.dk/#home

Sådan kommer man til Bornholm

 

Der findes mange måder at komme til Bornholm.

Er man i bil vælger man som oftest enten natfærgen Køge-Rønne eller at køre til Ystad og sejle til Rønne.

 

Som cyklist er der tre færger at vælge i mellem. Natfærgen i Køge, færgerne fra Ystad og færgen fra Simrishamn til Allinge. Sidstnævnte har kun nogle cykler med på bestemte afgange - tjek evt. deres hjemmeside: www.bornholmsexpress.dk

 

Gående har mange muligheder!

 

Natfærgen fra Køge.

 

Bornholmerbussen fra København over Ystad http://www.graahundbus.dk/6-besk.htm

 

DSB (Skal man alligevel køre til København med tog kan det godt betale sig at tage en samlet billet fra hjembyen til Rønne! De andre tilbud kræver betalingen ind til København og videre derfra. OBS: Orangebilletter gælder kun fra København!)

 

Bornholmsexpress over Simrishamn til Allinge (Christiansø) www.bornholmsexpress.dk

 

Fly (Bemærk, at de har billige flybilletter indtil sidst i juni 2013 - åbningstilbud)

 

Tur til Christiansø

 

Det kan anbefales at aflægge Christiansø. Man kan sejle derud med båd fra Allinge og Gudhjem. Ofte tager man ud med en båd og hjem med den næste, men overvej at blive lidt længere det skal blot aftales med selskabet - det kan arrangeres, at man kommer med en senere båd tilbage. Så er der tid til at komme længst ud på øerne, besøge museerne, spise og hvad man ellers kunne have lyst til.

 

En dag på Christiansø kan også planlægges i forbindelse med, at man f.eks. har holdt ferie i Gudhjem og ønsker at holde resten af ferien i Allinge-Sandvig. Da kan det aftales med selskabet, at man sejler med båden fra Gudhjem ud og med båden til Allinge tilbage. De beregner da en pris for denne tur.

 

Billetter til denne alternative måde skal bestilles via info@christiansoefarten.dk idet denne løsning ikke ligger fremme på nettet.

 

Der er mulighed for at overnatte på Christiansø, men man skal være i god tid for at være sikker. Der er hotelværelser og mulighed for at slå telt op. Enkelte private har sommerboliger på øen, men de er som regel ikke tilgængelige for hvem som helst.

 

Teltplads: http://www.christiansoekro.dk/sider/teltplads.html

 

Kro/hotel: http://www.christiansoekro.dk/sider/vaerlser.html

 

Rejsetips for alle også for de mindste...

 

Under hver by vil jeg kort fortælle om nogle af de ting, men kan opleve i byen, hvor man kan spise og forslag til overnatning i området. Der er rigtig mange muligheder, så der er langt flere end dem, som jeg har nået at stifte bekendskab med.

 

Et lille tip til mad på rejsen

 

Hvis I rejser over Ystad og ikke synes, at der er noget på menuen ombord, som I har lyst til, så kan jeg anbefale at køre ind forbi Fridolfs Konditori lige over for togstationen i Ystad. De har flere slags shanwich, brød og kage. Jeg kan anbefale deres "Fröbröd", som er et mørkt velsmagende franskbrød. Vi prøvede også deres Tonfisk Bagel og Ost/Skinka Ciabatta. Karlspadersnurra er en form for kage, som også var velsmagende.

 

Frö Bröd 25 svenske kroner

Sandwich ca- 55 svenske kroner stykket

Karlspadersnurra 16 svenske kroner

Vand/sodavand 20 svenske kroner (Det er billigere end færgen)

 

 

Copyright © All Rights Reserved